Make your own free website on Tripod.com

dreadpirate

Dreadzzz

Home
Surfvakantie
Elf Fantasy Fair
Dreadzzz
Pirates
Contact Me
Interrailvakantie 2004
Muziek,film,boek,theater
Hier verzamel ik handige weetjes over dreads, ik hoop dat je er wat aan hebt!

Mijn dreadjes heb ik laten zetten door Olga, in Lelystad. Zij toupeerde mn haar eerst per streng, vervolgens deed ze permanentvloeistof in mn haar en rolde mn haar op in van die roldingen. Na intrekken en uitspoelen hiervan had ik dreadjes :). Deze moest ik nog wel heel vaak rollen (kloksgewijs) en waxen en ze waren nog niet echt mooi, maar dat was wel het begin :P
Nu zit ik nog altijd aan mn dreadjes te draaien, daar worden ze alleen maar mooier van (ik kan het niet meer laten, ik ben verslaafd aan mn dreads :D)
 
Hieronder een paar foto's van mn dreads. Op de linkerfoto had ik ze ongeveer een maand, de twee daarnaast zijn van kort geleden.

dreadsdrien.jpg

Onderhoud Dreads:
 
Dreads moet je goed verzorgen, zodat ze er mooi ui blijven zien. Ik zelf gebruik Knottyboy dreadwax en -shampoo. Dit kan je bestellen op www.dreadlocks.nl
Het is prijzig, maar je bent er dan wel zeker van dat het goed is voor je dreads. Je dreads kun je de eerste maand beter niet wassen, zodat ze goed kunnen uitdrogen en dreaden. Ook schijnen ze een heel stuk korter te kunnen worden als je het snel wast, dus ik zou eht gewoon de eerste tijd niet doen! Het lijkt lang een maand, maar dat valt reuzemee. Ikzelf was mijn haar nog steeds erg weinig, zo 1 keer in de 2 weken. In principe kan je ze zo vaak wassen als je wilt.
Het waxen van je dreads is tevens belangrijk, dat doe ik ook minstens 1 keer in de twee weken. Af en toe smeer ik speciale dread-lijm in de puntjes, aangezien die nog wel eens willen gaan krullen. (Ze zijn namelijk nog steeds niet allemaal goed vervilt.) Verder heb ik gemerkt dat door het blonderen van mn dreads, ze een stuk ruwer en steviger worden. Ik vond het fijn, maar waarschijnlijk betekent het dat mijn haar er heel wat doder door is geworden, dus of dat zo fijn is weet ik niet.
In zee zwemmen is ook erg goed voor dreadjes, het zout in het water verstevigd ze. Ik kan je aanraden op vakantie te gaan naar zoiets als Corfu, daar is de zee superzout, dus die dreads worden wel mooi dan :P 

foto42.jpg

Dreadlocks: waar of niet waar?
 
* Als je wil stoppen met dreads, moet je hoofd kaal:
NIET WAAR!!! 
1. Vaak kun je je dreads er uit kammen. Dit is een lastig en tijdrovend werkje (bij een vriendin hebben drie man er 6 uur over gedaan) en je haar heeft niet echt een mooie kwaliteit meer, maar het kan!
2. Je kan je dreads een stuk uit laten groeien (zover als je wil) en vervolgens je haar kort knippen.
 
* Je kan dreads beter laten zetten bij een echte kapper:
NIET WAAR
Dreads laten zetten bij een kapper is velen malen duurder dan bij iemand thuis. Bij een kapper worden je dreads vaak op een bepaalde manier dichtgesmolten (als ik het begrepen heb), waardoor ze er meteen stevig uitzien. Als je iemand anders je dreads laat zetten, wordt dit over het algemeen gedaan d.m.v. permanentvloeistof. Hierdoor zien je dreads er in het begin nog niet goed 'gedread' uit, maar dit komt vanzelf als je ze goed verzorgt. Uiteindelijk zullen je dreads even mooi zijn als wanneer je het door een kapper gedaan zou hebben. Je moet je dreads wel altijd goed bijwerken.
 
* Dreads kun je niet wassen:
NIET WAAR
Dreadlocks kun je de eerste maand beter niet wassen, zodat ze goed kunnen uitdrogen en niet uit elkaar zullen vallen. Ook kunnen je dreads een stuk korter worden als ze in aanraking komen met water. Na de eerste maand echter kun je ze wel wassen, al kun je dit beter niet al te vaak doen. Je loopt dan de kans dat ze steeds meer gaan pluizen of toch nog uit elkaar zullen vallen. Ik zelf was ze zo 1 keer in de 1,5 a 2 weken.
 
* Voor het onderhoud van je dreads moet je speciale shampoo en wax gebruiken:
WAAR/ NIET WAAR
Hier gaan verschillende verhalen over de ronde. De eerste tijd heb ik mijn dreads alleen gewassen met Knottyboy shampoo. Met gewone shampoo schijnen je dreads meer te gaan pluizen en uit elkaar te kunnen vallen, terwijl bijv. Knottyboy shampoo je dreads juist verstevigd. De laatste tijd was ik mn dreads echter met een blok (gewone) handzeep, wat een heel stuk goedkoper is! Dit gaat bij mij prima. Je schijnt je haar ook te kunnen wassen met Dreft, dit heb ik zelf echter nog nooit geprobeerd.
Het waxen heb ik alleen nog met knottyboy gedaan, dus of iets anders ook kan zou ik niet weten. (maar het lijkt me geen goed plan...) 

bobmarley.jpg

Voor al je vragen kun je wel terecht op het geweldige forum:

Voor meer informatie kun je ook nog klikken op de volgende link. Hier staat vooral veel over synthetische (nep) dreads, maar er is ook wel wat te vinden over eigen-haar-dreads.

http/:dreadlocks.startkabel.nl

Heb je dreads en wil je wat van knottyboy bestellen?
 
Ben je kapper en wil je veel Knottyboy bestellen?